طرز تهیه شله زرد برای ۱۵ تا ۲۰ نفر + فیلم | نکات کلیدی و مهم در تهیه شله زرد نذری ؛ چه کار کنیم شله زرد ترک نخورد؟
به گزارش روبرونیوز، شله زرد نذری یکی از دسرهای شیرین و خوشمزه ایرانی است که به عنوان دسر در وعدههای غذایی روزانه نیز استفاده میشود.
به گزارش اکالا، تاریخچه اولین شله زرد به کشور چین برمیگردد که در این کشور، اما نه به شکل امروزی این دسر محبوب و پرطرفدار شناخته شد. جالب است بدانید که استفاده از شله زرد تنها به مناسبتهای خاص و مذهبی ختم نمیشود بلکه این دسر خوشمزه را میتوان در هر زمانی درست کرد.
مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری
در ادامه مواد لازم را بسته به تعداد افراد تناسب بندی کردیم:
مواد لازم شله زرد برای ۲۰ نفر
برنج نیم دانه ۲.۵ پیمانه
شکر ۵ پیمانه
آب ۱۵ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
گلاب ۱.۵ پیمانه
هل به میزان لازم
پودر ژلاتین ۲.۵ قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
خلال بادام ۲۵۰ گرم
مراحل طرز تهیه شله زرد برای ۲۰ نفر
در اینجا با ۵ مرحله میتوانید شله زرد نذری خوشمزه درست کنید:
مرحله اول؛ آماده سازی مواد شله زرد نذری
در ابتدا برنج را ۲ الی ۳ بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. در صورتی که زمان مناسب برای این کار را نداشتید، برنج را از ۶ ساعت قبل در آب بخیسانید. اگر برنج شما نیم دانه است، ۳ تا ۴ ساعت برای خیساندن برنج کافی است.
مرحله دوم؛ پخت مواد شله زرد
هلها را در لیوانی از گلاب قرار دهید و کناری بگذارید. برنج خیسانده شده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا زمانی که آب برنج به جوش بیاید. توجه کنید که قبل از اضافه نمودن سایر مواد اولیه، برنج به آرامی باید بپزد تا زمانی که کاملاً چسبناک شود. به طور کلی برنج باید بافتی لطیف و صاف بدون اثری از برنج اصطلاحاً زنده داشته باشد. در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن زغفران به شله زرد
بعد از اینکه آب برنج کاملا خشک شد، زعفران را در سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله از بیم ته گرفتن شله زرد، آب به آن اضافه نکنید. چرا که در مرحله بعدی، شکر اضافه میشود و موجب آب انداختن برنج میشود.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن شکر به شله زرد
شکر دومین مادهای است که به این نذری اضافه میشود. بعد از چند قل جوشیدن، هل یا عرق هل همراه با گلاب را در چند مرحله اضافه میکنیم.
در مرحله بعدی پودر ژلاتین را اضافه نمایید و به خوبی در مواد مخلوط کنید. برای اطمینان از حل شدن آن در مواد، میتوانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کرده سپس به دسر اضافه کنید. درصورت تمایل، خلالهای بادام را در گلاب خیسانده سپس حدود ۲۰ دقیقه قبل از تمام شدن مراحل پخت به شله زرد اضافه نمایید.
مرحله آخر؛ پخت و سرو شله زرد نذری
در پایان، ترکیب به دست آمده را مخلوط میکنیم تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. این ترکیب را به مدت ۱ ساعت با قرار دادن دم کنی روی قابلمه یا دیگ، روی حرارت ملایم قرار میدهیم. حالت قالبی این غذا به دلیل پودر ژلاتین است که اگر علاقهای به آن ندارید، کافیست آن را از لیست مواد اولیه خود حذف کنید.
از آنجا که شله زرد حالت پذیر است، میتوانید آن را در قالبهای کوچک ریخته و حدود ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگه دارید تا کاملا فرم بگیرد سپس با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.
نکات کلیدی و مهم در تهیه شله زرد نذری
در این بخش قصد داریم به فوت و فنهایی که در پخت شله زرد نذری مهم است، بپردازیم پس با ما همراه باشید.
اضافه کردن کره به برنج مانع ترک خوردن شله زرد بعد از پخت میشود.
سعی کنید برای تهیه شله زرد از برنج معطر استفاده کنید.
هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، طعم و عطر شله زرد بهتر میشود.
اگر زمان مناسب برای تهیه زعفران رقیق شده دارید، چند تکه یخ را در ظرف زعفران قرار دهید تا به رنگ و عطر مطلوبتری برسید.
پس از سرو شله زرد، از تکان دادن ظرفها خودداری کنید، چون این کار موجب آب انداختن شله زرد شما میشود.
هنگام برگرداندن شله زرد قالبی، ابتدا با لبه تیز چاقو شله زرد را از لبه ظرف جدا کنید.
برای جلوگیری از ته گرفتن شله زرد، هم زدن در همه مراحل پخت را فراموش نکنید.
در صورت تمایل برای جلوگیری از تغییر رنگ شله زرد از عرق هل بهجای دانهی هل استفاده کرد.
به طورکلی هنگام تهیه شله زرد، برنج نیم دانه را به هر اندازهای که انتخاب میکنید، به اندازه دو برابر آن شکر و ۱۲ برابر آن آب تهیه کنید.
زمان پخت و آماده شدن شله زرد نذری در حدود ۳ ساعت است.
برای تزیین این دسر از خلال بادام، خلال پسته و پودر دارچین استفاده کنید.
به یاد داشته باشید، هیچگاه شله زرد را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنید. بیش از اندازه ماندن این دسر لذیذ در یخچال موجب جذب تمام بوهای موجود در فضای داخلی یخچال میشود.
بعضی از افراد شله زرد را گرم میل میکنند و بعضیها دوست دارند وقتی که سرد میشود سرو کنند.